Un bors din copane de curcan (2 copane au avut 1,700 kg) si atunci am inceput: am pus copanele la fiert in kukta cu o ceapa taiata marunt si putina sare. Le-am lasat jumatate de ora .Dupa aia am pus zarzavatul (morcov, patrunjel, ardei gras, gogosar, rosii = zarzavat cu sare , pus pe iarna in fiecare an in luna septembrie ) si nu mai sarez mincarea deloc, isi ia sarea din zarzavat.
Am mai lasat totul la fiert inca o jumatate de ora, dupa care am scos carnea din zeama si am dezosat-o.
Am rasturnat totul intr-o oala mai mare de inox si am pus borsul fierbinte, am lasat sa fiarba 5 minute si apoi am pus taitei de casa si am mai lasat 7 minute la fiert. Am pus verdeata (patrunjel, marar si leustean ) si am luat de pe foc si am acoperit. Produsul finit arata cam asa :
Concluzia : are multe legume, are carne rasol, are putin grasime si deci este ideal pentru vremea friguroasa asa ca, poftiti la masa !!!
Pofta buna !
Sursa bucatarie moldo-ardeleneasca