Bucăți de pui pregătite cu un sos delicios si orez – o cină gustoasă pe masă noastră
Ingrediente:
2 piept de pui
Sarat la gust
piper negru – după gust
ardei roșu măcinat – după gust
2 linguri de ulei de măsline
1-2 linguri de piure de roșii
Sos:
1 ceapă albă
1 ceapa rosie
ulei vegetal – pentru prăjit
2 linguri de piure de rosii
150 ml apă
ulei de măsline – pentru prăjit
mărar – după gust
orez
Sarat la gust
1 ceapă
1 ardei rosu
1 morcov
150 g de porumb
Mod de preparare:
1. Tăiați pieptul de pui în bucăți și puneți-le într-un castron. Se sare, se piperează, se presară piper roșu măcinat, se adaugă ulei de măsline, se amestecă și se lasă la marinat.
2. Tocați mărunt ceapa roșie și albă și pregătiți o tigaie cu ulei. Prăjiți-le la foc mediu, adăugați piure de roșii, sare, acoperiți cu un capac și fierbeți la foc mic timp de 3-4 minute.
3. Apoi, puneți bucățile de pui marinate în tigaia cu ulei și acoperiți-le cu piure de roșii și ingrediente, acoperiți cu un capac și gătiți la foc mic timp de 7 minute.4. Turnați ulei în oală, adăugați orez – amestecați, acoperiți cu apă și sare. Gatiti la foc mic conform instructiunilor de pe ambalaj, orezul este cel mai bine gatit – al dente.5. Tocați mărunt ceapa și puneți-o într-o tigaie cu ulei. Prăjiți-l la foc mediu, apoi adăugați morcovul ras, ardeiul roșu și gătiți timp de 2-3 minute împreună. Apoi, adăugați porumbul, sarea și amestecați constant. La final, adăugați orezul fiert al dente la ingrediente și amestecați.6. Stropiți bucățile de pui fierte cu un sos blând cu mărar și serviți-le cu orez și legume fierte.