Bucăți de pui pregătite cu un sos delicios si orez – o cină gustoasă pe masă noastră
Ingrediente:
2 piept de pui
Sarat la gust
piper negru – după gust
ardei roșu măcinat – după gust
2 linguri de ulei de măsline
1-2 linguri de piure de roșii
Sos:
1 ceapă albă
1 ceapa rosie
ulei vegetal – pentru prăjit
2 linguri de piure de rosii
150 ml apă
ulei de măsline – pentru prăjit
mărar – după gust
orez
Sarat la gust
1 ceapă
1 ardei rosu
1 morcov
150 g de porumb
Mod de preparare:
1. Tăiați pieptul de pui în bucăți și puneți-le într-un castron. Se sare, se piperează, se presară piper roșu măcinat, se adaugă ulei de măsline, se amestecă și se lasă la marinat.
2. Tocați mărunt ceapa roșie și albă și pregătiți o tigaie cu ulei. Prăjiți-le la foc mediu, adăugați piure de roșii, sare, acoperiți cu un capac și fierbeți la foc mic timp de 3-4 minute.