Este o reteta simpla, prajitura facuta deseori de mama pentru o zi de Duminica. Ingrediente simple la indemana oricui.
Budincă cu gris
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Portii: 6
Ingrediente:
- 100 g griș
- 200 g brânză de vaci
- 100 g unt
- 200 g zahăr
- 1 l lapte
- 3 ouă
- 400 g cireșe (pot fi si congelate sau din compot)
Mod de preparare:
- Punem laptele la fiert. Când clocotește punem grișul în ploaie și amestecăm continuu. După ce fierbe 10 minute se ia de pe foc.
- Când s-a răcit adaugăm untul moale, zahărul, brânza de vaci, gălbenușurile și albușurile bătute spumă.
- Amestecăm ușor și se adaugă câteva cireșe fară sâmburi.
- Se toarnă compoziția într-o formă unsă cu untpresarăm pe deasupra cireșe fără sâmburi.
- Coacem 30-35 de minute in cuptorul preincalzit la 180 C, sau pana trece testul scobitoarei.
- Odata coapta, scoatem prajitura din cuptor, o asezam pe un platou si o pudram cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Sursa: Savoare si Bun Gust