Retete de Mancaruri

Budincă de cartofi cu varză și carne tocată, incredibil de gustoasă și rapid de preparat

 

 

Budincă de cartofi cu varză și carne tocată, incredibil de gustoasă și rapid de preparat

 

Un preparat rapid, simplu și foarte gustos, în special servit cu varză sau castraveți murați.

 

Ingrediente:

-1,5 kg de cartofi;

-400 gr de carne tocată;

-1 ceapă;

-150 gr de varză;

-1 linguriță de sare;

-piper negru – după gust;

-60-100 gr de unt.

 

Mod de preparare:

1.Tăiați 400 gr de cartofi pai subțire, ceapa – cuburi, iar varza – fideluță.

2.Amestecați cartofii pai cu varză, carne tocată, ceapă, sare și piper negru.

3.Treceți cartofii rămași prin răzătoarea mare. Îl scurgeți ușor dacă au prea multă zeamă.

4.Ungeți bine forma (26 cm) cu ulei, adăugați mai mult de jumătate din cartofii răzuiți și îi repartizați, formând borduri. Presați bine și asezonați blatul cu sare.

5.Adăugați umplutura cu carne tocată și o nivelați.

6.Adăugați bucăți de unt (40 gr) și acoperiți budinca cu cartofii rămași, presând cu palma și oferindu-i forma.

7.Adăugați încă 40 gr de unt și dați budinca la cuptorul preîncălzit până la 200°С pentru aproximativ 1 oră 20 de minute, în funcție de soiul de cartofi. Cartofii trebuie să se rumenească.

Puteți înlocui varza proaspătă cu varză murată sau cu ciuperci. Porționați budinca și serviți-o neapărat cu murăturile preferate. Este foarte gustoasă fierbinte, caldă sau rece.

 

Poftă bună!

 Sursă