O gustare ideala pentru cei mici, facuta numai din ingrediente naturale, pe care o puteti pregati pe fuga pentru micul dejun, dar o puteti pastra si la frigider pentru a doua zi.
Ingrediente:
- 1/2 l de lapte
- 200 g de orez
- 1 portocala
- 3 linguri de zahar brun
Mod de preparare:
- Puneti laptele la fiert intr-un vas.
- Separat spalati orezul in 2-3 ape, iar cand laptele incepe sa fiarba adaugati orezul si il lasati sa fiarba la foc mic, 20-30 minute, acoperit.
- Cand orezul este aproape fiert, adaugati zaharul si mai fierbeti inca 3-4 minute, dupa care opriti focul si lasati la racit.
- Stoarceti sucul de potocala si il adaugati in orez, atunci cand acesta nu mai este fierbinte, ci doar caldut.
- Radeti foarte marunt putina coaja de potocala si o presarati in fiecare bol de orez, inainte de a-l servi.
Pofta buna!