Pieptul de pui pregătit în acest fel va fi deosebit de moale și suculent. Utilizați doar ingredientele potrivite și urmați pașii potriviți.
Dacă piepții de pui sunt întotdeauna uscați și fără gust, este posibil să-i pregătiți incorect. Schimbați doar câțiva pași, adăugați ingrediente potrivite și puteți obține un preparat foarte delicios, care va fi savurat de toată familia și de fiecare oaspete care vine să vă viziteze. Cu toate acestea, prepararea este simplă, astfel încât fiecare bucătar începător se poate descurca cu ușurință. Doar urmați procedura de mai jos și veți fi surprins cât de delicioase vor fi.
Piept de pui gustos și suculent
Pieptul de pui la tigaie este adesea prea uscat și fără gust. Din fericire, însă, există o modalitate foarte simplă de a evita aceste problemă și de a le transforma într-un fel de mâncare foarte delicios pentru orice ocazie. În plus, este foarte simplu, deoarece trebuie doar să faceți câteva modificări ușoare atunci când o pregătiți – orice începător în bucătărie poate face acest lucru. Este suficient să porți mai întâi carnea corect și apoi să adaugi la ea ingredientele corespunzătoare.
Ingrediente:
- 4 piepti de pui medii
- 2 cepe
- 1 conserve de ciuperci
- 1 lingura de faina
- 1 lingura de piure de rosii
- 1 pahar (aproximativ 200 mililitri) de lapte
- 1 pahar (aproximativ 200 mililitri) de apă
- 2 lingurite de sare
- 1 lingurita praf de curry
- 1/2 lingurita de piper negru
- 1/2 lingurita patrunjel
- 1/2 lingurita chili
Mod de preparare:
- Mai întâi, pregătiți carnea de pui. Spălați cu grijă și apoi faceți tăieturi adânci în fiecare file – mai întâi pe lungime, apoi pe cruce.
- Prăjiți puiul pregătit astfel într-o tigaie preîncălzită, de preferință cu mai mult ulei decât de obicei. Apoi dați oieptul deoparte și scurgeți excesul de ulei.
- Acum, în aceeași tigaie, prăjiți două cepe tocate – doar un minut. Apoi adăugați o lingură de făină la ele, amestecați și prăjiți încă un minut. Se adauga apoi o lingura de piure de rosii.
- Se amestecă bine toate ingredientele și apoi se adaugă ciupercile. Mai fierbeți încă un minut, adăugați sare, curry și piper negru, 200 de mililitri de lapte și aceeași cantitate de smântână. Amestecă totul din nou și apoi lasă să fiarbă încă o vreme.
- Acum este timpul să adăugați puiul în amestecul de ciuperci – datorită tăieților pe care le-ați făcut mai devreme, interiorul va fi înmuiat în sosul de smântână și mult mai moale decât de obicei.
- Lasam amestecul sa fiarba putin, apoi reducem focul la minim, adaugam patrunjelul, inchidem capacul si lasam totul sa fiarba in ultimele 5 minute.
- Odată ce amestecul de pui s-a răcit puțin, îl puteți servi imediat (de exemplu cu orez).
Pofta buna!