Casa de vis

Cabană din buşteni, cu regim de înălțime P+M cu suprafața de 80 m². O cabana cocheta intr-un peisaj superb

 

 

Cabană din buşteni, cu regim de înălțime P+M cu suprafața de 80 m². O cabana cocheta intr-un peisaj superb

 

 

Experții în arhitectură si constructorii au pus la dispoziție clientilor în ultimii ani, o selecție uimitoare de proiecte folosind ca materie primă lemnul .

 

Casele şi cabanele din lemn rotund,  din buşteni sau cabanele din bârne, sunt perfecte din punct de vedere tehnic şi estetic. O casă, sau o cabană din buşteni înseamnă a trăi, într-un mediu aerisit, sănătos şi mereu în armonie cu mediul înconjurător.

Imagini pentru Design interior

 

În realizarea cabanei din buşteni cu regim de înălțime P+M cu suprafața desfăşurată de 80 mp, a fost folosit unul dintre cei mai maiestuoşi arbori ai naturii: buşteanul.

Imagini pentru Design interior

 

Alegerea locului pe care fiecare buştean îl ocupă în pereții casei, este mai mult decât o artă, este ştiință, cu atât mai mult cu cât fiecare lemn are propriile caracteristici.
Această cabană este construită cu un profil de buşteni complet rotunjiți, şi grinzi de brad, ceea îi dă un aer tradițional şi rustic . Buştenii folosiți la construcția cabanei au o umiditate cuprinsă între 18-25%. Pe parcursul reducerii umidității lemnului, pereții sunt supuşi tasării (între 5% si 8%).

Izolația termică a cabanei s-a realizat cu vată minerală pe secțiune longitudinală a buşteanului.

Elementele cabanei au fost finisate şi tratate antifungic şi antiseptic iar după montajul final au fost protejate cu baiț şi  lac.

Imagini pentru Design interior

 

Trecerea aerului prin pereții din buşteni este lină, insesizabilă fizic, iar buştenii acționează ca un “schimbător de căldură”, păstrând temperatura aerului constanta timp de 24 de ore.

Imagini pentru Design interior

 

Capacitatea de a păstra o temperatură favorabilă, pierderile foarte mici de energie, ventilația propice, consumul redus pentru încălzirea lor, fac din cabanele din buşteni cel mai sănătos mediu de locuit comparativ cu alte tipuri de construcție.

Imagini pentru Design interior

 

Structura acoperişului este formată din: căpriori din brad suport acoperiş, lambriu peste căprior, căprior de dublaj, izolație termică realizată cu vată minerală cu folie de aluminiu, scândură închidere pachet termic, şi învelitoare din țiglă;

Imagini pentru Design interior

 

Cabana are la parter 1 dormitor, 1 baie , o zonă de living cu loc de luat masa şi o bucătărie de tipul open space. Bucătăria este perfectă pentru a gătit pentru un grup de persoane, iar sala de mese este la câțiva pași, ceea ce face cabana să aibă tot confortul necesar . Zona de living este înfrumusețată pe colț, cu un șemineu placat cu piatră de râu, piatră care se regăseşte şi la exterior în placajul hornului, şi la fundația stâlpişorilor de susținere de la intrarea în cabană.

Imagini pentru baie

 

Fereastrele mari cu tâmplărie din lemn şi geam termopan asigură suficientă lumină naturală, pe tot parcursul zilei, si se regasesc pe toate laturile cabanei.

Un alt element cu totul deosebit este terasa poziționată, într-o parte , cu suprafața de 8 mp, care are acces direct din curte sau din living.

Imagini pentru Design interior

 

Mansarda a fost gândită să fie compartimentată cu un dormitor, o zonă de relaxare şi 1 baie.

O cabană din lemn este o investiție uimitoare și o moștenire de viitor pentru întreaga familie , care poate rezista în timp dacă este bine întreținută.

Varianta “la cheie ” a unei astfel de  construcții (nu include costul terenului) a fost estimată la prețul de 30.000 euro, aproximativ 375 euro/mp . Fotografiile din interiorul cabanei au rolul de a vă inspira în decorarea ei. Rolul articolului este de a vă oferi o sursă de inspirație.

Dacă v-a plăcut proiectul acestei cabane de vis din busteni,  şi considerați că poate fi o sursă de inspirație pentru proiectele dumneavoastră viitoare vă invităm să-l distribuiți şi prietenilor de pe facebook. Vă mulțumim.

 

Sursa:  Case De Vis