Ingrediente:
- file de hering – 100 g;
- ouă – 3 buc.;
- sfeclă – 130 g;
- maioneză – 60 g;
- mărar – 5 g;
- piper negru măcinat – 1 praf.
Mod de preparare:
Se fierbe ouăle fierte tari, se fierbe sfecla separat până se înmoaie. Răziți sfecla decojită pe o răzătoare grosieră.
Curățarea ouălor.
Se pune masa de sfeclă într-un borcan de 0,5 litri și se toarnă apă clocotită peste ea. Puneți ouăle decojite în borcan timp de 10 minute până devin roz violet.
Tăiați fiecare ou colorat în jumătate.
Tăiați fileurile de hering în bucăți mici pe folie alimentară. Întindeți maioneză pe ⅓ din oul tăiat.
Pune o bucată de hering pe jumătate de ou și ornează cu sfeclă rasă și mărar.
Nu uitați să piperați puțin aperitivul.
Faceți același lucru cu jumătățile de ou rămase.
O gustare simplă, rapidă. Poate fi servit atât pe o masă de sărbători, cât și doar pentru o gustare.
Pofta buna!