Ingrediente:
- 600 g de carne – porc, vita
- sare, piper negru măcinat, ierburi și condimente – după gust
Sos:
- 300 g smantana
- 1 lingura de faina
- 3 catei de usturoi
- piper negru măcinat – după gust
Alte:
- 200 g ceapă
- ulei de prajit
- 800 g de cartofi
- 1 rosie
- 150 g brânză, cascaval
Pentru decorare:
- ierburi – după gust
Mod de preparare:
1. Tăiați carnea în felii subțiri și stropiți-o cu sare, piper negru, ierburi și condimente – după gust, frecați cu mâinile pentru a absorbi condimentele – marinați-o.
3. Tăiați ceapa în jumătăți de rondele subțiri și cartofii în rondele groase medie.
4. Se unge o tava de copt cu ulei vegetal, se intinde un strat de cartofi, se presara cu sare si piper negru, apoi se unge cu sos de smantana, apoi se pune un strat de carne peste ei si se acopera cu ceapa.
5. În continuare, întindeți un alt strat de cartofi, întindeți din nou cu sos de smântână, apoi întindeți un strat de ceapă și aranjați roșiile feliate în cercuri, pe care le întindeți cu restul de sos de smântână, apoi acoperiți foaia de copt. cu folie de aluminiu și coaceți 1 oră sau puțin mai mult la 180 °C.
7. Serviți cu dragoste și mult gust.
Pofta buna!