Retete de Mancaruri

Carne, dovlecel, ingrediente alese. Iată deliciul obtinut!

 

 

 

 

Fiindcă suntem în plin sezon al dovleceilor, vă propunem încă o rețetă delicioasă de dovlecei. “Rulourile de dovlecei cu carne și ciuperci” sunt o mâncare deosebită, care se prepară foarte simplu, dar care are un gust uimitor, arată foarte apetisant, este delicioasă și foarte suculentă. Aceste rulouri savuroase vor încânta papilele gustative și vor înfrumuseța orice masă.

 

Ingrediente:

0,5 bucată Dovlecel
1 bucată Ou
3 linguri Griș
2 linguri Făină
0,5 linguriță Sare
0,5 linguriță Piper negru măcinat
100 g Carne tocată
1 bucată Ceapă
0,5 bucată Ardei gras
100 g Ciuperci
2-3 linguri Maioneză
50 g Cașcaval
10 g Mărar
4 linguri Ulei rafinat

Mod de preparare:

  1. Dați dovlecelul prin răzătoare mare. Peste dovlecel adăugați oul, făina, grișul, asezonați cu sare și piper și amestecați bine. Din masa obținută coaceți 3 clătite. Ca să vă fie mai ușor să rulați rulourile, coaceți pe jumătate a doua parte a clătitelor.
  2. Tocați ceapa și ardeiul cubulețe și le căliți într-o tigaie încinsă cu o lingură de ulei. Sotați timp de 2-3 minute, până legumele devin moi. Separat tocați ciupercile mărunt și le căliți în tigaia încinsă cu o lingură de ulei, amestecați periodic și gătiți până se rumenesc ușor. Apoi lăsați legumele să se răcească puțin.
  3. Ungeți clătitele cu carne tocată, așezați deasupra ciupercile prăjite și legumele prăjite. Rulați clătitele sub formă de rulouri și așezați-le într-un vas termorezistent cu (dimensiunile 20 x 25 cm) uns cu puțin ulei.
  4. Ungeți rulourile cu maioneză și presărați-le deasupra cu cașcaval ras. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute, până se rumenesc.
  5. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros