Sunteți în căutarea unei rețete noi pentru cină? Diversificați-vă meniul și încercați această rețetă originală de cartofi înveliți în bacon. Cartofii se prepară foarte ușor, sunt extrem de gingași, consistenți și aromați, moi în interior și înveliți în bacon suculent și ușor crocant. Cartofii se prepară rapid la cuptor, de aceea nu ezitați să-i pregătiți. Serviți cartofii cu o salată de legume proaspete!
Ingrediente:
– 1 kg de cartofi de mărime medie
– 300 g de bacon afumat
– 100 g de smântână de 22 %
– 2 linguri de maioneză de casă
– 1 legătură de pătrunjel sau mărar (sau amestec)
– 3 căței de usturoi
– sare și piper după gust
Mod de preparare:
1. Spălați cartofii și fierbeți-i cu tot cu coajă până vor fi gata. Este important să nu-i răsfierbeți, deoarece se vor sfărâma și nu-și vor păstra forma. Scurgeți apa fierbinte din cartofi și turnați deasupra apă rece, lăsați să stea timp de câteva minute. Apoi curățați-i și puneți-i într-un bol.
2. Pregătiți o formă de copt cu borduri înalte, deoarece veți pune cartofii în poziție verticală.
3. Bacon-ul afumat trebuie să fie tăiat felii lungi. Înălțimea bacon-ului trebuie să fie de aceeași înălțime ca cea a cartofilor, ca să-i puteți înveli complet.
4. Preparați sosul. Amestecați într-un bol adânc: smântâna, maioneza, verdeața tocată și usturoiul mărunțit. Adăugați sare și piper, dacă este necesar și amestecați.
5. Înmuiați fiecare cartof în sosul obținut pe toate părțile. Puteți folosi o lingură: puneți câțiva cartofi în bol și amestecați-i atent ca să nu se sfărâme. Apoi înveliți fiecare cartof în felii de bacon. Fixați cartofii cu scobitori și puneți-i în forma de copt.
6. Numărul de felii de bacon trebuie să corespundă numărului de cartofi.
7. Încălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți cartofii timp de aproximativ 15-20 de minute până se vor rumeni.
8. Serviți cartofii cu o salată ușoară.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul