Vă îndemnăm să pregătiți și această budincă de cartofi cu chifteluțe. Sunt atât de delicioase și suculente, iar combinația dintre roșii coapte, cartofi și chifteluțe este perfectă. Merge de minune cu un pahar de vin roșu, iar oaspeții vor rămane extrem de încântați că ați pregătit așa budincă delicioasă.
Ingrediente:
1 kg | Cartofi |
500 g | Carne tocată |
2 bucăți | Cepe |
250 g | Smântână |
3 linguri | Frișcă |
100 ml | Lapte |
100 g | Pâine |
20 bucăți | Roșii cherry |
200 g | Cașcaval |
0,5 linguriță | Sare |
0,25 linguriță | Piper negru măcinat |
0,25 linguriță | Usturoi granulat |
Mod de preparare:
- Înmuiați pâinea în lapte. Lăsați 5 minute să se înmoaie. Adăugați carnea tocată, amestecați bine.
- Tăiați ceapa mărunt și puneți-o într-o tigaie cu puțin ulei la călit. Decojiți cartofii de coajă și îi tăiați rondele sau dați-i prin razatoare specială. Condimentați cartofii cu puțină sare și amestecați-i.
- La carnea tocată adăugați ceapa calită, sare, piper, pătrunjel uscat și praf de usturoi. Amestecați și formați biluțe de mărime medie.
- Ungeți cu ulei un vas de yennă și așezați în strat frumos cartofii. Peste cartofi puneți chifteluțele apoi roșiile cherry.
- Într-un bol amestecați oul cu smântâna. Amestecați bine și condimentați cu sare, turnați amestecul peste roșii. Dați budinca la cuptorul preîncins la temperatura de 200°C, timp de 60 minute. Când s-a rumenit, scoateți vasul din cuptor, presarați cu cascaval ras și dați înapoi în cuptor pentru 5 minute.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!