Ingrediente :
• 5 cartofi de marime medie
• 300ml smantana
• 3 catei de usturoi pisati
• cascaval
• sare, piper, boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Punem cartofii la fiert.
Usturoiul pisat il amestecam cu condimente (sare, boia de ardei dulce) si cu 2-3 lingurite de ulei…uleiul il punem treptat ca si la maioneza…si amestecam pana se leaga.Adaugam apoi smantana si mai condimentam daca este nevoie.
Cand cartofii au fiert, ii curatam si ii taiem in felii subtiri de 2-3 mm grosime. In timp ce feliem putem pune feliile direct in vasul termorezistent pregatit pentru cuptor. Vasul il ungem cu unt si il tapetam cu pesmet inainte sa punem cartofii.
Cand acoperim fundul vasului cu un strat de cartofi condimentam cu sare,piper si adaugam cateva linguri de sos.
Adaugam apoi inca un strat de cartofi, condimentam si turnam tot sosul care a mai ramas.
Cascavalul il dam pe razatorea mare si il adaugam peste ultimul starat de sos.
Punem la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra…aproximativ 20 de minute.
Pofta buna !
Sursa: scn Cuisine