Retete de Mancaruri

Cartofi la cuptor cu carne tocata si cașcaval- o reteta usoara si din ingrediente simple!

 

 

Cartofi la cuptor cu carne tocata si cașcaval- o reteta usoara si din ingrediente simple!

 

Dacă v-ați săturat de banalul piure de cartofi, atunci vă propunem să încercați această rețetă delicioasă. Cartofii gătiți în acest mod la cuptor sunt nemaipomenit de delicioși și se combină perfect cu chifteluțele de carne. Puteți servi această mâncare atât la prânz, cât și la cină, alături de o salată de vară.

Ingrediente:

700 g Cartofi
70 g Unt
1 bucată Ou
200 g Cașcaval
1/2 linguriță Sare

 Chifteluțe

500 g Carne tocată
1 bucată Ceapă
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
2 bucăți Roșii
1 lingură Ulei rafinat

Mod de preparare:

  1. Curățați cartofii de coajă, îi tăiați cuburi și îi puneți la fiert într-o cratiță cu 2 l de apă. Când cartofii sunt gata, îi scurgeți de apă și îi transferați într-un bol.
  2. Adăugați untul, sarea și faceți piure. Apoi adăugați oul, amestecați și adăugați 170 g de cașcaval dat prin răzătoare cu găuri mici și amestecați din nou. Lăsați compoziția să se răcească complet, apoi formați din piureul obținut 6 bile.
  3. Pregătiți chifteluțele: puneți într-un bol carnea tocată, adăugați ceapa tocată mărunt, sare, piper negru și amestecați bine. Din amestecul obținut formați 6 biluțe de carne.
  4. Ungeți cu ulei un vas termorezistent cu dimensiunea (25×30cm) și aranjați bilele de cartofi. Apăsați ușor cu degetele în centrul fiecărei bile de cartofi și formați o adâncitură.
  5. În fiecare adâncitură puneți câte o biluță de carne și le aplatizați ușor cu degetele. Peste carne puneți câte o felie de roșie și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute.
  6. După 30 de minute, presărați cu restul de cașcaval ras și coaceți încă 5 minute.
  7. Savurați cu plăcere! Tips: Nu folosiți cartofi apoși, astfel veți obține un piure prea moale. Dacă veți obține totuși un piure moale, atunci după ce se răcește complet puteți adăuga câteva linguri de făină.

 Pofta buna!

 

 Sursa