Cartofi la cuptor cu usturoi, copți în pungă – garnitură ideală pentru orice friptura
Azi vă prezentăm o rețetă gustoasă de cartofi la cuptor, care se prepară într-un timp scurt, e foarte gustoasă și poate fi servită oricând, chiar și pe mesele de sărbătoare arată foarte bine.
Ingrediente:
1 kg cartofi (de dimensiuni medii)
3 căței de usturoi
3 linguri ulei
Pătrunjel verde sau mărar
Sare
Piper
Mod de preparare:
Curățăm și spălăm cartofii, apoi îi punem într-un vas mai mare. Dacă folosiți cartofi mai mari, atunci trebuie tăiați și înțepați cu o scobitoare. Curățăm și zdrobim usturoiul. Spălăm și pătrunjelul, apoi îl tocăm mărunt. Amestecăm uleiul cu usturoiul, pătrunjelul tocat și cu restul condimentelor. Punem totul peste cartofi și amestecăm bine. După preferințe puteți adăuga și alte condimente, chili și rozmarinul se potrivesc de minune. Punem cartofii în pungă și o legăm. Punem punga cu cartofii într-o tavă și apoi punem totul în cuptorul preîncălzit la 200 grade, lăsăm aproximativ o oră.
Pofta buna!
Sursa: Krespy