Ingrediente :
- 4 cartofi mari
- o conserva de peste in sos tomat (400 g)
- o ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 8 oua
- 1 lingura ulei
- ardei dulce
- ceapa verde
- marar
- sare
Mod de preparare :
I .Cartofii se invelesc, fiecare, in folie alimentara si se pun in cuptorul incalzit pana la 200 grade; se lasa o ora. Pestele se paseaza. Ceapa, usturoiul se curata si se piseaza. Ceapa verde si mararul se taie marunt. Se prajeste ceapa, pana cand devine aurie se pune usturoiul si se lasa pe foc inca un minut.
II. Se scot cartofii. Se dezvelesc, se taie in jumatate si se scoate miezul, lasand o parte din el pe peretii cartofului. Se pune in castronul cu peste miezul de cartofi, ceapa si usturoiul prajite, verdeata tocata. Se drege cu sare si piper, se amesteca.
III. Cu amestecul pregatit, se umplu jumatatile de cartofi, lasand pana la margine cea 1 centimetru. Se netezeste suprafata amestecului si se sparge cu atentie cate un ou in fiecare jumatate de cartof. dupa care acestea se aseaza pe o tava si se dau la cuptor pentru inca 10 minute. Se servesc fierbinti.
Pofta buna!
Sursa: Retete Mancare