Casă cu accente tradiționale şi cerdac în suprafață de 83 m²
Când vorbim de modele de case cu cerdac ne gândim în special la acele locuinţe tradiţionale româneşti construite de către bunicii noştrii din materiale naturale. Tendinţele moderne şi-au pus amprenta în ultimii ani şi asupra modelelor de case cu cerdac păstrand anumite elemente definitorii în arhitectura caselor moderne proiectate de către constructori.
Cerdacul, este acea sală împrejmuită cu gard din ulucuțe de lemn, şi de obicei se află în direcţia opusă celei din care bate vântul, astfel iarna nu se umple de zăpadă, iar vara fereşte intrarea secundară de razele directe ale soarelui. Interesul pentru aceste tipuri de locuinţa a reapărut, însă, recent, inclusiv străinii fiind acum dornici să afle mai multe despre proiectele caselor tradiţionale româneşti sau care să aibă în arhitectură elemente ale casele traditionale.
Proiectul de locuinţă prezentat de noi astăzi are o arhitectură simplă , cu tendințe uşor tradiţionale, combinate cu decorațiuni elegante şi moderne regăsite în amenajarea interioară.
Suprafața construită la sol a casei este de 83 mp, are forma dreptunghiulară şi este compartimentată conform planului architectural în : două dormitoare de 12 mp fiecare, aşezate paralel unul lângă celălalt, fiind desparțite de un hol de 11 mp.
Tot din hol avem acces către o cameră de zi spațioasă în suprafață de 22.5mp, cameră care a fost gândită de tipul open space cu bucătăria locuinței în suprafață de 9.3mp. Baia este amplasată în partea centrala a casei şi are o suprafață de 4,5 mp.
Din camera de zi şi bucătărie este gândită şi o trecere către cerdacul acoperit din spatele casei cu suprafața de 20 mp. Proiectul de casă prevede două intrări în locuință, una pricipală care se face dintr-un mic antreu direct în camera de zi, iar cea de-a doua intrare este prevăzută din cerdac către camera de zi şi bucătărie.
Atât camera de zi cât şi bucătăria au ferestre mari, luminoase, care dau înspre cerdacul acoperit din spatele casei, permițând intrarea luminii naturale în locuință pe tot parcusul zilei. La exterior fațada casei este placată cu piatră de râu, cărămidă decorativă pe colțurile laterale ale casei.
Intrarea principală şi cea secundară au o boltă acoperită susținută cu stâlpi din lemn. Gama cromatică a zugrăvelilor este una caldă. Sunt îmbinate toate nuanțele naturale de lemn, ceramică, bejuri sau galben pal. Varianta “finisată” a construcției (nu include costul terenului) pentru această casă a fost estimată la prețul de 39.000 euro, aproximativ 480 euro/mp. Fotografiile din interior au rol să vă inspire în decorarea casei. Dacă v-a plăcut proiectul acestei case de vis şi considerați că poate fi o sursă de inspirație pentru proiectele dumneavoastra viitoare, vă invităm să-l distribuiți şi prietenilor de pe facebook.
Sursa: MagazinulDeCase