Vă prezentăm rețeta unei caserole cu cartofi și curcan. Aceasta se prepară foarte simplu și extrem de rapid, mai ales dacă veți fierbe din timp cartofii și carnea. La dorință, puteți folosi salamul preferat în loc de carne. Această rețetă poate fi cu ușurință adaptată propriilor preferințe. La ingredientele de bază puteți adăuga praz, morcov, conopidă sau alte legume preferate.
Ingrediente:
– 400 g de cartofi
– 300 g piept de curcan
– 3 ouă
– 2 linguri de maioneză (sau smântână)
– sare
– piper negru măcinat
– ulei
Mod de preparare:
1. Fierbeți cartofii cu tot cu coajă, timp de aproximativ 25 de minute, până sunt gata.
2. Fierbeți pieptul de curcan într-o cratiță cu apă și puțină sare, timp de 20-25 de minute.
3. Tăiați carnea cuburi mici.
4. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i cuburi, de aceeași mărime precum și carnea.
5. Prăjiți cartofii cu carnea într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc puțin. Obțineți o crustă rumenă și crocantă.
6. Bateți ouăle. Amestecați-le cu maioneza și piperul negru măcinat.
7. Aranjați cartofii cu carnea într-o formă de copt termorezistentă.
8. Turnați în formă amestecul cu ou.
9. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 20-30 de minute, până ouăle se vor prinde și se va forma o crustă aurie.
10. Scoateți forma din cuptor și lăsați-o să se răcească.
Poftă bună!