Preparate fara carne

Caserolă super gustoasă de legume cu sos de brânză

 

 

Caserolă super gustoasă de legume

 

Caserolă super gustoasă de legume

 

Ingrediente:

Dovlecel – 1 buc.
Vinete – 1 buc.
Roșii – 2-3 buc.
Cartofi – 3-4 buc.
Brânză tare – 150 g
lapte – 2 căni
Ouă – 2 buc.
Nucșoară măcinată – pe vârful unui cuțit
Ulei vegetal – 2 linguri. l.
Sare – după gust
Piper negru măcinat – după gust

 

Mod de preparare:

PASUL 1:

Pasul 1.

Să pregătim produsele. Nu am folosit piper, dar este mereu prezent în rețeta clasică. Ierburile provensale sunt potrivite ca, condimente, puteți lua cimbrul separat. Legumele trebuie spălate și uscate bine.

PASUL 2:

Pasul 2.

Dovlecelul meu este tânăr, așa că nu-mi tai pielea. Le tăiem în inele de aproximativ 5 mm lățime.

PASUL 3:

Pasul 3.

De asemenea, vinetele le taiem rondele si presaram sare deasupra pentru a le elimina amarul.

PASUL 4:

Pasul 4.

Taiem si rosiile in rondele daca tu, ca mine, ai mari, atunci poti taia fiecare inel;

PASUL 5:

Pasul 5.

Asezam legumele in forma in care vor fi coapte, alternand: dovlecei, vinete, ardei, rosii.

PASUL 6:

Pasul 6

Deasupra se presară sare și ierburi, se toarnă ulei vegetal. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-40 de minute. Verificați starea de gătit cu o furculiță. Legumele ar trebui să devină moi și suculente.

PASUL 7:

Pasul 7

Răziți brânza pe o răzătoare grosieră.

PASUL 8:

Pasul 8

Se presară ratatouille-ul gata cu brânză și se mai lasă la cuptor încă cinci minute până când brânza se topește bine.

Poftă buna!

 

Sursă