Castraveți marinați, care ies crocanți de fiecare dată! Această rețetă se transmite din generație în generație!
Ingrediente:
(PENTRU UN BORCAN DE 3 LITRI)
-2 linguri de sare;
-5 linguri de zahăr;
-1.5 lingurițe de sare de lămâie;
-castraveți;
-frunze de coacăz, umbrele de mărar, foi de dafin, boabe de piper negru, frunze de hrean;
-usturoi.
Mod de preparare:
1.Puneți o frunză de hrean, 2 frunze de coacăz și o umbrelă de mărar pe fundul fiecărui borcan.
2.Apoi adăugați 2 căței curățați de usturoi, 2-3 boabe de piper negru și o foaie de dafin.
3.Așezați compact castraveții în borcane, după care acoperiți-i cu apă clocotită.
4.Lăsați-i să se opărească timp de 10 minute. Apoi scurgeți apa din borcane.
5.Acoperiți castraveții cu apă fierbinte încă o dată și lăsați-i să se opărească timp de 10-15 minute.
6.Scurgeți apa răcită într-o cratiță și folosiți-o pentru prepararea marinadei, dizolvând sarea, zahărul și sarea de lămâie în ea.
7.Dați marinada în clocot și turnați-o peste castraveți.
8.Închideți ermetic borcanele și înveliți-le într-o pătură călduroasă, care le va permite să se răcească lent.
Poftă bună!