Povesti de viata

Caz de coșmar! Românca din Alba s-a dus cu bună-credință în Germania, credea că o să muncească ca bonă, dar după ce i-au făcut acolo nu mai e om

 

 

 

 

La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost organizat un seminar care a avut ca temă Lupta împotriva traficului de persoane. La acest eveniment a fost invitată și Cosmina Mariș, inspector de specialitate la Centrul Regional Alba Iulia al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (ANITP). Ea a fost cea care a povestit povești cu adevărat dramatice.

,,Diferența între o prostituată și o tânără exploatată sexual este că prima practică această meserie de bunăvoie, iar banii îi poate folosi cum vrea, în timp ce o victimă a traficului de persoane este constrânsă să se prostitueze, iar majoritatea banilor încasați îi confiscă traficantul. Tinerele primesc bani doar pentru a trăi de pe o zi pe alta, iar dacă cer suplimentar bani pentru nevoi personale, traficanții le spun că nu sunt bani”, a spus Cosmina Mariș.

O tânără participantă la seminar a povestit că îngrijea copii în România, dar a vrut să aibă un viitor mai bun, așa că a plecat în Germania, unde urma să fie plătită mai bine. Însă când a ajuns acolo a fost forțată prin mai multe mijloace să practice prostituția.

Firmele de recrutare promit de obicei româncelor marea cu sarea, tinerele sunt vrăjite, iar pe drum traficanții le păcălesc cumpărându-le unele lucruri. La destinație fetelor li se iau banii și actele și li se explică de ce au fost de fapt aduse… cele care refuză sunt închise în beciuri sau camere întunecoase, bătute, înfometate, însetate, forțate să le spună părinților că sunt bine.

Fără acte, femeilor le este foarte greu să mai scape, iar dacă o fac, rămân traumatizate pe viață. În anul 2016, 756 de români au fost victime ale traficului de persoane, majoritatea fiind femei, potrivit libertatea.ro.

 

Sursa:  ROL.ro