Checuri

Prăjitură pufoasă cu lapte condensat și ciocolată

 

 

Prăjitură pufoasă cu lapte condensat și ciocolată

 

Această prăjitură delicioasă, perfect echilibrată între textura sa umedă și gustul dulce-cremos, este ideală pentru orice moment al zilei. Fie că o pregătiți pentru o ocazie specială sau pur și simplu pentru a vă răsfăța cu ceva dulce, această prăjitură va deveni cu siguranță una dintre preferatele dvs. Ușor de preparat, cu ingrediente la îndemână și un rezultat garantat delicios, această rețetă va fi apreciată de toți iubitorii de deserturi. Urmați pașii simpli și lăsați-vă seduși de aroma irezistibilă a prăjiturii cu lapte condensat.

 

Ingrediente:

Fiecare ingredient adaugă o notă distinctă rețetei, transformând-o într-o prajitura simpla la prima vedere, dar cu o combinatie foarte complexa de arome.

Pentru aluat:

1/2 cutie de lapte condensat

3 ouă

1/3 cană (ceai) de ulei

1/2 cană (ceai) de lapte

1 și 1/2 cană (ceai) de zahăr

1/2 cană (ceai) de amidon de porumb

1 și 1/2 cană (ceai) de făină de grâu

1 lingură (supă) de praf de copt

Ulei și făină de grâu pentru uns forma

Pentru ornat:

Ciocolată granulată pentru presărat

Pentru sirop:

1/2 cutie de lapte condensat

3 linguri (supă) de lapte

Pentru glazură:

1 cutie de lapte condensat

3 linguri (supă) de cacao pudră

1 lingură (supă) de unt

 

Mod de preparare:

 aluatul:

Într-un blender, bateți laptele condensat, ouăle, uleiul, laptele, zahărul, amidonul de porumb și făina până când devine omogen.

Adăugați praful de copt și amestecați cu o lingură.

Turnați într-o formă de 22 cm în diametru, unsă și înfăinată, și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatură medie, timp de 35 de minute sau până când, la înfiptul unei scobitori, aceasta iese curată.

Lăsați să se răcorească puțin și apoi desprindeți prăjitura din formă.

glazura:

Într-o cratiță, amestecați laptele condensat, cacaoa și untul.

Gătiți la foc mic, amestecând continuu, și opriți focul la 2 minute după ce a început să fiarbă. Lăsați să se răcească.

siropul:

Diluați laptele condensat în lapte.

Înțepați prăjitura cu o furculiță și însiropați-o cu acest amestec.

Acoperiți cu glazura moale și presărați cu ciocolata granulată. Serviți prăjitura tăiată în bucăți.

 

Pofta buna!

 

 Sursă