Mușchiul de porc picant în slănină crocantă este un preparat din carne minunat, potrivit atât pentru o petrecere, cât și pentru o întâlnire importantă de familie. Secretul său constă în principal în faptul că este incredibil de suculent și, datorită umpluturii gustoase cu ciuperci, de asemenea, foarte aromat – un amestec de diferite tipuri de condimente conferă cărnii o tenta picanta care va surprinde și va încânta pe oricine. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji pentru nimic, deoarece este un fel de mâncare relativ ușor pe care orice bucătar începător îl poate prepara cu ușurință.
Rulada suculenta de porc in bacon
Dacă sunteți în căutarea unui nou fel de mâncare care să surprindă fiecare membru al familiei sau un oaspete, această rețetă este perfectă pentru dvs. Baza sa principală este un muschi de porc, așa că atunci când îl alegeți, asigurați-vă că cumpărați o bucată de calitate bună. Este nevoie și de brânză tare, cascaval sau mozzarella – dar apoi este important să reglezi și conținutul de sare din vas. Cu toate acestea, aceasta este o chestiune relativ simplă pe care o poate gestiona orice începător în bucătărie.
Ingrediente:
- 450 de grame de muschi de porc
- 200 de grame de bacon
- 0,3 lingurite de cimbru
- 0,5 lingurite de boia
- 0,3 lingurițe de sare
- Piper negru măcinat, după gust
- 1 lingurita de praf de usturoi
- 1 ceapă
- 4 ciuperci
- 50 de grame de brânză tare (sau mozzarella)
- 1 catel de usturoi
- Ulei de floarea soarelui, dupa gust
Mod de preparare:
- Pregătiți un castron mic și amestecați în el usturoiul pisat, boia de ardei, cimbru, piper negru măcinat și sare. Amestecă bine toate ingredientele pentru a crea un amestec aromat.
- Acum faceți o tăietură în centrul mușchiului de porc și apoi ungeți-l pe toate părțile cu amestecul de condimente.
- Acum curățați ceapa, tăiați-o în felii subțiri și prăjiți-le până devin aurii (aproximativ 2 minute) într-o tigaie încălzită cu ulei de floarea soarelui.
- Tăiați ciupercile, curățați și zdrobiți cățelul de usturoi, apoi adăugați ambele ingrediente în ceapă.
- Odată gata, adăugați sare și piper negru măcinat în amestec – apoi amestecați bine toate ingredientele și prăjiți încă 5 minute la foc mic. Odată gata, lăsați-le să se răcească.
- Întindeți o folie de aluminiu pe masă și puneți hârtie de copt pe ea. Deasupra se aranjeaza fasiile de bacon si apoi se aseaza peste ele muschiul de porc.
- Acum umpleți muschiul de porc cu amestecul de ciuperci, tăiați felii subțiri de brânză pe el și apoi acoperiți carnea cu slănină.
- Înfășurați carnea astfel pregătită mai întâi în hârtie de copt și apoi în folie pentru a forma un „rulo”. Se lasa la temperatura camerei 20 de minute, apoi se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru 30 de minute. Apoi deschideți folia și hartia de copt și puneți-o din nou la cuptor pentru încă 10 minute.
- Se lasa la racit si se poate servi imediat.
Acest fel de mâncare din carne are un gust grozav cu cartofi copți, o garnitură foarte ușoară pe care o poți pregăti în câteva minute. Pur și simplu curățați și feliați cartofii , apoi stropiți-i cu sare, piper negru măcinat și boia și stropiți cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Amesteca totul bine si apoi pune legumele preparate pe tava cu muschiul de porc – vor fi gata in acelasi timp!
Pofta buna!