Ingrediente:
600 g carne tocata amestec porc si vita
2 cepe
1 ou
sare
piper
verdeata (marar, patrunjel)
1 felie paine veche
2 linguri faina
100 ml ulei
1 lingura pasta de rosii
50 ml vin alb
zahar
1 lingurita mustar
1 lingurita otet
tarhon sau foi de dafin
Mod de preparare:
O ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa rece filtrata cu cana si stoarsa, cu ceapa calita, oul batut si verdeata tocata marunt. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se formeaza chiftelele, se trec prin faina, se prajesc in ulei incins, la foc potrivit. Se lasa la scurs pe un servet de hartie si se pastreaza intr-un vas acoperit.
Pentru sos, cealalta ceapa se taie rondele si se caleste in putin ulei. Se stinge cu vin si se fierbe inabusit 5 minute.
Se adauga o lingurita rasa de faina amestecata cu 50 ml apa rece filtrata cu cana si pasta de rosii. Se fierbe 5 minute, apoi se condimenteaza cu mustar, sare si piper, se adauga zahar, otet si foi de dafin sau tarhon. Se ia de pe foc, se acopera si dupa 5 minute se poate servi.
Pofta buna!
Sursa: Colectionaru