Clatite si Gogosi

Cea mai bună reţetă pentru papanaşi făcuţi în 10 minute

 

 

 

 

Sunt delicioşi, dar lumea preferă să-i mănânce mai degrabă la restaurant, decât să-i prepare acasă. Dar de ce să nu încerci să-i preapri chiar tu, mai ales că nu sunt greu de gătit.

 

Ingrediente:

300 g brânză de vaci
2 ouă
1 vârf cuţit bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
15 linguri făină
200 g zahăr
esenţă de vanilie
100 g smântână
sare
ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron toate ingredientele, fără gem şi smântână, până se omogenizează şi compoziţia nu se mai lipeşte de mâini.

Din aluat se fac patru bile mari şi patru mai mici, pentru căpăcel. În bilele mari se face o gaură în mijloc. Se prăjesc toate în ulei încins. Vei şti când sunt gata, pentru că se ridică la suprafaţă. Se scot pe o hârtie absorbantă. Se pun bilele mici în scobitură şi se toarnă gem şi smântână.

 

Pofta buna !

 

Imagini pentru papanasi brasoveni

 

Sursa: Apropo Magazin