Ingrediente :
- 55 g gelatina
- 4 lingurite cafea instant
- 4-6 lingurite zahar
- 100 ml lapte
- 400 g smantana sau iaurt gros
- 300 g lapte condensat
- 150 g biscuiti cu ciocolata, biscuiti cu cacao (sau optional)
- 750 ml apa
Mod de preparare:
Luați 2 căni și turnați în fiecare
15 g de granule de gelatină și
50 ml de apă rece. Se amestecă și se lasă să se umfle.
Luați 2 boluri mai adânci și turnați în fiecare:
2 lingurițe de cafea instant și
2-3 lingurițe de zahăr.
Se toarnă 300 ml apă clocotită
A într-un vas, iar 200 ml apă clocotită + 100 ml lapte în celălalt vas.
Dizolvați gelatinele în abur sau în cuptorul cu microunde, apoi turnați câte una în fiecare bol.
Se amesteca si se toarna in forme potrivite tapetate cu folie alimentara. Lasă-le la frigider până se întăresc. Apoi tăiați-le în cuburi (păstrați câteva pentru decor).
Într-un bol separat, amestecați:
25 g gelatină + 150 ml apă rece
Într-un alt vas amestecați:
400 g smântână sau iaurt gros
300 g lapte condensat
Topiți gelatina și combinați-o cu amestecul de iaurt și lapte condensat. Adăugați cuburile de cafea și 150 g de biscuiți de ciocolată.
Se amestecă și se toarnă amestecul într-o formă de 20 cm. Se pune la frigider si se lasa 3-4 ore sau pana se fixeaza complet.
După ce s-a făcut acest lucru, scoateți și îndepărtați matrița. Puneți într-un vas de servire.
Faceți niște firimituri de biscuiți și decorați desertul. Tăiați și serviți.