Vă prezentăm o rețetă de salată delicioasă în straturi, cu ficăței de pui. Într-un timp destul de scurt veți obține un aperitiv deosebit, ce va uimi prin gust și aromă. Obțineți o salată fină, apetisantă și sățioasă, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor. Aceasta poate fi servită atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare.
Ingrediente:
– 350 g ficăței de pui
– 1 ceapă
– 1 morcov
– 3 ouă
– 3 castraveți marinați
– 3 căței de usturoi
– 100 g de cașcaval
– maioneză (sau maioneză de casă)
– sare
– mărar
– frunze de salată
– ulei de floarea soarelui rafinat
Mod de preparare:
1. Spălați bine ficățeii. Fierbeți-i într-o cratiță cu apă timp de 15 minute. Faceți focul moderat și acoperiți cratița cu un capac.
2. Cu 3 minute înainte ca ficățeii să fie gata, adăugați în cratiță sare supă gust.
3. Scoateți ficățeii din apă și lăsați-i să se răcească.
4. Fierbeți ouăle într-o cratiță cu apă și sare, până sunt gata (timp de 8-10 minute). Lăsați-le să se răcească, apoi curățați-le și dați-le prin răzătoarea mare.
5. Dați castraveții marinați prin răzătoarea mare. La fel procedați și cu cașcavalul.
6. Curățați și spălați ceapa. Tăiați-o cuburi mici. Prăjiți ceapa într-o tigaie cu ulei încins, până aceasta devine moale și semitransparentă.
7. Curățați și spălați morcovul. Dați-l prin răzătoarea mare.
8. Prăjiți morcovul împreună cu ceapa. Amestecați și prăjiți legumele până sunt gata.
9. Curățați și tocați mărunt usturoiul. Adăugați usturoiul în tigaia cu legume și amestecați. Prăjiți timp de încă 1 minut. Aranjați legumele prăjite într-un bol și lăsați-le să se răcească.
10. Tăiați ficățeii de pui pai subțire.
11. Pregătiți o farfurie rotundă pentru salată.
12. Spălați bine frunzele de salată și aranjați-le pe un prosop de bucătărie. Aranjați frunzele de salată (uscate) pe farfurie.
13. Ungeți frunzele de salată cu maioneză. Cel mai bine e să folosiți maioneza de casă.
14. Aranjați primul strat al salatei: acoperiți o parte a frunzelor de salată cu ficăței și ungeți-i cu maioneză. La dorință, îi puteți presăra cu puțină sare.
15. Aranjați al doilea strat: acoperiți ficățeii cu castraveții rași.
16. Aranjați al treilea strat: acoperiți castraveții marinați cu un strat de legume prăjite. Ungeți-le cu maioneză.
17. Aranjați al patrulea strat: acoperiți legumele prăjite cu ouăle fierte date prin răzătoare. Ungeți-le cu maioneză. La dorință, le puteți presăra cu puțină sare.
18. Aranjați al cincilea (ultimul) strat: acoperiți salata cu cașcaval ras.
19. Dați salata la frigider pentru 2 ore. Decorați salata cu mărar proaspăt.
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul