Friptură gustoasă de porc, gata în jumătate de oră – Metoda de gătire este genială
Ingrediente:
- 800 g carne de porc
- 3 linguri miere
- 3 linguri ulei
- 1 lămâie
- 45 g zahăr
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri muștar
- 1 linguriță cimbru
- 1 l apă
- 45 g sare
Mod de preparare:
1. Într-un vas, adăugăm apa, zahărul și sarea. Amestecăm bine.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem carnea de porc, pe urmă o așezăm în vasul cu apă. O lăsăm 45 de minute.
3. Într-un bol separat, pregătim sosul. Adăugăm usturoiul tăiat mărunt, sucul de lămâie, mierea, cimbrul, uleiul și muștarul. Amestecăm totul foarte bine, până la omogenizare.
4. Așezăm carnea de porc într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pe deasupra, turnăm sosu pregătit anterior. Coacem la temperatura de 190 de grade, timp de 30 de minute.
Pofta buna!