Ați gustat vreodată lasagna de cartofi? Această rețetă originală o să vă surprindă plăcut atât prin aromă, cât și gust remarcabil. “Lasagna de cartofi” este foarte moale și cremoasă, incredibil de gustoasă și apetisantă, iar aroma ademenitoare se răspândește în toată casa, îți sucește mințile și îi poftește pe toți la masă. Poftă mare vă dorim!
Ingrediente:
-1 kg de cartofi
-250 g de brânză de vaci
-1 priză de nucșoară
-1 lingură de ulei
-500 g de carne tocată de vită
-1 ceapă
-3 căței de usturoi
-250 ml de sos de roșii
-2 roșii
-75 g de parmezan
-150 g de mozzarella
-sare și piper negru măcinat după gust
-rozmarin după gust
Mod de preparare:
1. Fierbeți cartofii, pisați-i sub formă de piure și combinați-i cu brânză, adăugați o priză de nucșoară și sare după gust.
2. Prăjiți carnea tocată în ulei, adăugați ceapa, usturoiul, piperul și rozmarinul. Turnați sucul de roșii și adăugați roșiile tăiate bucățele.
3. Puneți carnea tocată într-o formă de copt. Distribuiți deasupra parmezanul ras, apoi piureul de cartofi, după care mozzarella rasă. Coaceți lasagna în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 30 de minute.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul