Ingrediente:
200 grame de biscuiti sau piscoturi
550 ml lapte proaspat de vaca
5 oua
350 grame de zahar
300 grame de unt
1 budinca de vanilie
1 pliculet zahar vanilat
250 grame de nuci
75 de grame de faina
Pentru glazura:
100 de grame de ciocolata cu lapte
40 grame de unt
30 ml lapte proaspat de vaca
In plus:
100 de grame de migdale feliate
Mod de preparare:
Se prepara crema spargand ouale si separand albusurile de galbenusuri.
Puneti galbenusurile intr-un bol si adaugati 200 de grame de zahar si 1 pliculet de zahar vanilat.
Bateti cu un mixer pana cand amestecul devine alb.
Apoi puneti pe baie de apa si gatiti timp de 10 minute, amestecand constant.
Scoateti, bateti timp de 1 minut cu un mixer si lasati sa se raceasca.
Puneti untul inmuiat intr-un bol potrivit si bateti cu un mixer pana obtineti o crema pufoasa.
Apoi, lingura cu lingura, se adauga in amestecul de oua, amestecand continuu.
Bateti pana se omogenizeaza.
Se prepara budinca de vanilie dizolvand-o in 400 ml lapte rece.
Se pune pe aragaz si se fierbe pana cand amestecul se ingroasa.
Scoateti, acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca complet.
Se adauga apoi la crema de unt.
Se amesteca pana cand componentele sunt complet amestecate.
Se prepara albusurile spuma batand albusurile cu 200 de grame de zahar intr-un bol.
Bateti pana se obtine o crema groasa, alba, solida.
Adaugam faina si amestecam usor cu o spatula.
Cu un cutit ascutit, taiati nucile in bucati mari si adaugati la amestec.
Acoperiti o tava dreptunghiulara de copt cu hartie, turnati aluatul in ea si aplatizati.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace 25 de minute.
Apoi scoateti, raciti si indepartati forma si hartia.
Puneti 100 ml lapte intr-un bol si inmuiati piscoturile sau biscuitii in el.
Aranjati un strat in tava.
Se unge cu crema si se aseaza blatul peste crema.
Ungeti cu crema ramasa si puneti deasupra un nou strat de piscoturi inmuiate in lapte.
Puneti desertul la frigider pentru 1 ora.
Pregatiti glazura topind ciocolata, laptele de vaca si untul intr-un cuptor cu microunde sau pe baie de apa.
Se amesteca bine, se pune intr-o punga si se decoreaza desertul.
Se presara cu migdale feliate si se serveste.
Pofta buna!