Checuri

Cea mai suculenta, parfumata si delicioasa prajitura cu caise, are un gust irezistibil si se topeste in gura

 

 

O lecție valoroasă de viață, destăinuită de un profesor, la o cafea…

 

Ingrediente:

(măsurate cu un pahar de 200 ml):

3 oua
1 cana zahar
1 cana ulei
1 cana iaurt
3 cani faina
1 pliculet praf de copt 12 g
800 g caise
zahar pudra pentru pudrare

 

Mod de preparare:

1. Batem ouale cu zaharul pana se ingroasa ca smantana. Apoi, in timp ce amestecam continuu, adaugam uleiul, apoi iaurtul si la final faina cernuta amestecata cu praful de copt.

2. Bateți cu un mixer, astfel încât să nu fie cocoloașe. Întindeți jumătate din aluat într-o tavă de 22×31 cm tapetată cu hârtie de copt.

Coacem 10 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

3. Aranjați deasupra jumătăți de caise. Întindeți restul de aluat uniform peste caise.

Coaceți încă 25 de minute la 180 de grade.

4. Lasam prajitura copta sa se raceasca putin, apoi scoatem-o din forma si hartie, stropim cu zahar pudra si servim.

Pofta buna!

 

 Sursa