Bauturi

Ceaiul de ghimbir: Dizolvă pietrele de la rinichi, curăță ficatul și ameliorează durerile articulare

 

 

Ceaiul de ghimbir: Dizolvă pietrele de la rinichi, curăță ficatul și ameliorează durerile articulare

 

Ghimbirul este una dintre cele mai valoroase rădăcini, este atât un adaos culinar extraordinar, cât și un protector al sănătății noastre generale. Ghimbirul este un condiment calmant care, odată gătit, emană uleiuri esențiale rafinate care contribuie la sănătatea ta. Capabil să protejeze organismul de diverse probleme de sănătate, o ceașcă de ceai de ghimbir va deveni cu siguranță unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi.

9 Beneficii pe care ghimbirul le are pentru sănătatea ta:

 

Te eliberează de stres

Datorită aromei sale plăcute și a gustului revigorant, ghimbirul este un relaxant natural al corpului si a mintii. Mai mult decât atât, ghimbirul reduce stresul emoțional și stimulează recuperarea sistemului nervos.

Reduce greața

Dacă suferiți de dureri de stomac, ghimbirul vă poate ajuta. Doar o cană de ceai de ghimbir vă poate calma durerea de stomac sau poate preveni simptome similare din timp.

Îmbunătățește digestia

Pe lângă faptul că poate combate senzația de greață, ghimbirul menține sub control și sănătatea digestivă și intestinală. Mai exact, ghimbirul este de ajutor atât pentru tratarea arsurilor la stomac, cât și a balonării.

Întărește sistemul imunitar

Datorită calităților sale antibacteriene și antiinflamatorii, ghimbirul stimulează imunitatea uimitor. Dacă bei ceaiul de ghimbir în mod regulat, te va ajuta să scapi de viruși și, de asemenea, te va face mai rezistent la astfel de probleme.

Acționează ca un analgezic

Proprietățile antiinflamatoare ale ghimbirului pot trata durerile și afecțiunile de tot felul. Acest lucru oferă ghimbirului capacitatea de a trata durerile musculare și articulare, migrenele, crampele și chiar răceala și gripa. Pentru ameliorarea durerii, aplicați o compresă înmuiată în ceai de ghimbir pe zonele afectate. Această metodă este utilă și pentru reducerea crampelor menstruale dureroase.

Îmbunătățește circulația sângelui

Plin de vitamine, minerale și aminoacizi, ghimbirul acționează în favoarea sănătății tale cardiovasculare. Ghimbirul curăță sângele într-un mod uimitor și stimulează fluxul sanguin. Iar acest lucru previne potențialele simptome de accident vascular cerebral și adaugă mai mult oxigen celulelor corpului.

Tratează problemele de respirație

Ghimbirul este un aliment antiinflamator, deci este excelent pentru ținerea sub control a problemelor respiratorii precum astmul, alergiile, acumularea de mucus și răceala.

Îmbunătățește fertilitatea

Ghimbirul a fost folosit de mult timp ca o „activare” naturală la bărbați, deoarece îmbunătățește performanța sexuală. Ba mai mult decât atât, ghimbirul luptă împotriva problemelor de fertilitate.

Previne cancerul

Numeroase studii au arătat că ghimbirul poate fi folosit ca o modalitate foarte eficientă de a preveni creșterea cancerului. În unele cazuri, ghimbirul chiar a ajutat la reducerea celulelor canceroase existente, luptând astfel eficient împotriva bolii.

Cum recunosc studiile eficacitatea ghimbirului?

În ceea ce privește ghimbirul și proprietățile sale de combatere a cancerului, au existat o mulțime de studii utile și cercetări efectuate pe această temă. Un studiu recent efectuat în 2011 dezvăluie cum ghimbirul este, de asemenea, capabil să trateze bolile hepatice. Studiul a descoperit că ghimbirul elimină cu succes grăsimile în exces din ficat și îl menține sănătos.

În 2012, un alt studiu a concluzionat că ghimbirul menține sănătatea perfectă a rinichilor. Prin urmare, ghimbirul previne inflamația, curăță rinichii de radicalii liberi și oprește insuficiența renală.

Cum să bei ceaiul de ghimbir?

Consumul zilnic de ceai de ghimbir este crucial pentru a menține o sănătate echilibrată.

Cum se prepară ceaiul de ghimbir:

Ingrediente:

2 căni de apă
O bucată de ghimbir
1-2 felii de lămâie

Instrucțiuni:

Combinați toate ingredientele și lăsați apa să fiarbă la foc mare. După ce fierbe, reduceți căldura la fiert timp de aproximativ 10 minute. Lăsați ceaiul să se răcească puțin înainte de a-l consuma.

Bucurați-vă de un ceai delicios, cu proprietăți vindecătoare!

 

 Sursa