Frumoasele flori de papadie atrag privirile oamenilor. Stiai insa ca au si abilitati de vindecare? Invata sa folosesti papadia astfel incat sa poti impiedica cresterea tumorii.
Papadia era folosita de bunicile noastre pentru prepararea ceaiurilor, siropurilor sau chiar a mierii de papadie. Este o planta apicola. De asemenea, papadia este si un medicament important. Frunzele sale au un gust usor amar.
Din radacina de papadie uscata se poate face si faina de papadie amara. In unele tari, oamenii folosesc frunzele de papadie pentru a face salate de ierburi sau chiar vin.
Papadia lupta impotriva cancerului
Asa cum spuneam mai sus, florile si radacinile de papadie au proprietati vindecatoare. Astazi aflam chiar ca radacina de papadie poate ajuta pacientii cu cancer.
Cercetatorii au descoperit ca aceasta radacina are un efect mai bun decat chimioterapia la unii oameni, deoarece ucide celulele canceroase.
Alte beneficii pentru sanatate
Papadia are un efect benefic asupra inflamatiei tractului urinar si a pietrelor la rinichi. Creste, de asemenea, productia si excretia de bila.
Are proprietati diuretice, curata ficatul, ajuta in caz de alergii si scade colesterolul. Contine vitamine si minerale importante precum vitamina B6, tiamina, riboflavina, vitamina C, fier, calciu, potasiu, acid folic si magneziu.
Cercetarile efectuate la Universitatea din Windsor, Canada, au aratat ca radacina de papadie ucide, in mod eficient, celulele canceroase fara a afecta in mod negativ alte celule din corp.
Papadia actioneaza asupra celulelor tumorale si le ucide in 48 de ore, fara a ataca celulele sanatoase. In cele din urma, s-a ajuns la concluzia ca tratamentul continuu cu radacina de papadie ar putea distruge majoritatea celulelor canceroase la unii pacienti.
Ceai din flori de papadie
Ingrediente:
- 8 flori de papadie
- 350 ml de apa
- Miere sau zahar
Mod de preparare:
Fierbem apa si o turnam peste florile de papadie. Lasam ceaiul la infuzat 5 minute si adaugam miere sau zahar dupa gust.
De asemenea, putem usca florile si le putem pastra intr-un loc uscat si intunecat, astfel incat sa putem prepara ceaiul pe tot parcursul anului.
Ceai din radacina de papadie
Ingrediente:
- 1 lingura radacina de papadie coapta
- 1/2 lingurita ghimbir proaspat macinat
- 1 samanta de cardamom
- 350 ml apa
- Miere sau zahar dupa gust
Mod de preparare:
Punem toate ingredientele la fiert, cu exceptia mierii. Gatim la foc mic aproximativ 5-10 minute, oprim aragazul si adaugam miere. Ceaiul din radacina de papadie este gata. Putem adauga scortisoara sau nucsoara pentru a-i imbunatati gustul.
Cum se coace radacina de papadie?
Clatim bine radacina de papadie, astfel incat sa fie foarte curata. Indepartam radacinile mici, iar pe cele mai mari si mai tari le taiem in bucati mai mici si le coacem in cuptorul preincalzit la 150-200 de grade timp de aproximativ 2 ore.
De asemenea, radacina de papadie poate fi uscata in cuptor la 300 de grade, timp de 10 minute. Radacina de papadie este surprinzator de gustoasa.