Testele de laborator au arătat faptul că uleiul esenţial de salvie distruge bacterii precum salmonela sau E-coli.
Frunzele acestei plante sunt bogate în carbohidraţi, celuloză, tanin şi proteine. Pe lângă asta, aceşti compuşi organici, conţin foarte mult fier, calciu şi Vitamina A.bin
Totuşi, cel mai important ingredient al acestei plante este uleiul. Salvia este un ingredient ce poate înlocui foarte multe medicamente utilizate în tratarea infecţiilor bucale.
Salvia este folosită şi pentru tratarea tuberculozei sau altor afecţiuni laringiene ori pulmonare. În plus, salvia scade febra, distruge bacteriile infecţioase, este un bun antioxidant, previne apariţia spasmelor, purifică intestinele, etc.
Pentru a prepara ceaiul aveţi nevoie de:
- 1-2 linguriţe de salvie macinată sau de plantă uscată, in funcţie de recomandări
- o cană cu apa
- intrucat gustul salviei in infuzie este destul de subtil, puteti adăuga dupa preferinţe suc sau bucăţi din fructele preferate, ideal produse naturale.
zahăr sau miere dupa gust, dar se poate consuma si neindulcită.
Cum se prepara:
- se incalzeste apa pană la temperatura de fierbere
- se ia de pe foc si se adaugă salvia
- se acoperă si se lasă la infuzat 3-5 minute. Daca este lăsat la infuzat mai mult, va capăta un gust usor amărui care se accentueaza cu durata infuzării
- pentru tratarea unor probleme la nivelul cavitătii bucale, consumaţi la temperatura camerei.
- pentru probleme digestive se lasă la infuzat 15-20 de minute intrucat componentele amărui ale infuziei stimulează secreţiile digestive superioare, mobilitatea intestinală, fluxurile biliare si funcţia pancreatică
- pentru consumul preventiv sau de placere, mai ales acum pe perioada verii, se poate consuma sub forma de Ice Tea, răcit la frigider sau cu cuburi de gheata.
Sper ca acest articol să îţi fie folositor şi să îl împărtăşeşti cu cei din jur. Să ai o zi bună şi savurează-ţi ceaiul!
Sursa : PentruEa