Aperitive si Gustari

Cei mai delicioși cartofi pe care i-ai mâncat vreodată – cartofi cu șuncă, brânză și usturoi!

 

 

Cei mai delicioși cartofi pe care i-ai mâncat vreodată – cartofi cu șuncă, brânză și usturoi!

 

 

Ingrediente:

 

  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  • 4 linguri de brânză rasă mărunt
  • 100 g de salam taiat marunt, șuncă, kaizer et
  • 100 g mozzarella rasă
  • Sare după gust
  • 2 căței de usturoi stoarse
  • Dacă se dorește, pătrunjel sau  ceapă verde
  • Busuioc
  • Puțină ulei

 

Mod de preparare:

Pregătiți toate ingredientele.

Curățați cartofii și tăiați-i în jumătate, gătiți-i în apă sărată până se înmoaie.

Scurgem apa și-i zdrobim ca pentru piure. Lăsăm să se răcească.

Lăsați piureul de cartofi să se răcească și tăiați salamul în cuburi, radeți brânza și tocați mărunt busuiocul, pătrunjelul și frunzele de ceapă.

Cand cartofii s-au racit, adaugam salamul, branza, usturoiul, patrunjelul si busuiocul, batem ouale. Cu mâinile înmuiate în ulei, formați găluște și strângeți ușor.

Așezați găluștele de cartofi formate într-o tigaie cu ulei, ungeți-le și coaceți-le într-un cuptor preîncălzit.

Coaceți la 200 de grade timp de aproximativ 30 de minute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt si unsa cu ulei  – sau până când suprafața lor devine aurie.

 

Poftă bună!