Ingrediente:
- Făină de grâu: 500 g
- Smântână: 200 g
- Unt: 100 g
- Ou: 2 buc.
- Zahăr: 150 g
- Zahar vanilat: 50 g
- Praf de copt: 1 pliculeț
Mod de preparare:
-
- Cerneti faina si amestecati cu praful de copt.
- Bateți ouăle cu zahărul și zahărul vanilat, apoi adăugați untul topit, amestecați, turnați smântână, amestecați din nou bine.
- Adăugați făină în amestec și frământați aluatul. Ar trebui să nu se lipească de mâini. Înfășurați aluatul cu folie alimentară și dați-l la frigider timp de 2 ore.
- Întindeți aluatul răcit, folosiți la prepararea fursecurilor sau ca bază pentru o prăjitură.
- Într-o tavă tapetată cu foaie de copt, se așează fursecurile formate.
- Se coace aproximativ 20 de minute la 180 de grade.
- După ce se scoate tava din cuptor, se lasă fursecurile la răcit pentru câteva minute, după care se decorează cu zahăr pudră sau cu ce doriți, dupa peferințe.
Pofta buna!