Desert

Cel mai bun, ieftin și cremos mascarpone de casă! Se face în 10 minute

 

 

 

 

Nu îl mai cumpăra că e scump și plin de chimicale! Cel mai bun, ieftin și cremos MASCARPONE de casă! Se face în 10 minute, din numai 2 ingrediente!

Se prepară după o reţetă din nordul Italiei, din smântână proaspătă cu un conţinut redus de grăsime.

– Mascarpone are culoare albă, este foarte cremos şi gustos, cu aromă de lapte şi smântână proaspătă şi un conţinut mare de grăsimi, de 80-85%.

La început, acest produs se consuma numai în stare proaspătă şi era destinat consumului imediat.

În timp, a început să poată fi păstrat în stare refrigerată şi ambalat corespunzător un timp relativ lung, de câteva săptămâni.

– Se foloseşte la tot felul de preparate culinare, ca ingredient de bază la unele sosuri şi specialităţi italiene, dar cel mai mult este folosit la prepararea cremelor pentru torturi şi prăjituri, cea mai cunoscută fiind crema pentru tiramisu.

Timp de preparare: 4 min
Timp de gatire: 6 min
Gata in: 10 min

 

Ingrediente:

500 ml smântână dulce pentru frișcă (să nu fie ultrapasteurizată)
1 lingură zeamă de lămâie

 

 Mod de preparare:

Mascarpone de casă – cea mai simplă rețetă

Folosesc mascarpone la multe dulciuri, și cum la magazin e cam scump, gaura din buzunar e destul de mare.

Acum am rezolvat problema: fac mascarpone în casă, în 10 minute și din numai 2 ingrediente.

Gustul e exact ca al celei cumpărate și eu scap mai ieftin din toată afacerea!

Vei avea nevoie de un termometru de bucătărie, o sită cu găuri mici și niște tifon curat.

Într-o crăticioară, la foc mediu, adu la fierbere smântâna pentru frișcă.

Ar trebui să ajungă la 80 de grade Celsius, temperatură în jurul căreia este indicat să o menții.

Lasă să fiarbă la această temperatură vreo 3 minute, adaugă zeama de lămâie, amestecă ușor și mai lasă încă alte 3 minute.

Dă de pe foc și lasă să se răcească la temperatura camerei (asta va dura aproximativ 30 de minute).

Pune brânza în tifonul curat și pe acesta în sită și pune-o la scurs deasupra unui castron.

Dă totul la frigider peste noapte, ca să se strecoare zerul.

A doua zi o să ai o brânzică dulce, densă și cremoasă, numai bună de folosit pentru cele mai delicioase deserturi.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: SuntGospodina