Vă prezentăm o rețetă de sufleu delicios cu ciuperci. Acesta se prepară foarte simplu și într-un timp record. În rezultat obțineți un fel de mâncare cald delicios, foarte aromat și cremos. Poate fi servit atât la cina de familie, cu garnitura preferată, cât și la masa de sărbătoare, în porții mici individuale. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu uimitor, ce va fi pe placul celor mai iscusiți gurmanzi.
Ingrediente:
– 300 g de ciuperci
– 120 g de cașcaval
– 2 cepe
– ulei
– sare
– piper negru măcinat
pentru sufleu
– 100 g de smântână 20%
– 2 ouă
– sare
Mod de preparare:
1. Curățați și spălați ceapa. Tocați-o mărunt.
2. Curățați și spălați ciupercile. Tăiați-le felii.
3. Prăjiți ceapa cu ciupercile într-o tigaie cu ulei încins. Lăsați-le să se răcească.
4. Despărțiți albușurile de gălbenușuri.
5. Într-un bol bateți gălbenușurile cu smântâna și sarea.
6. Bateți albușurile până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.
7. Amestecați gălbenușurile cu spuma de albușuri, folosind o spatulă. Mișcați-o de sus în jos, fără a depuneți prea mult efort.
8. Aranjați ciupercile în forma de copt și presărați-le cu cașcaval ras. Puteți folosi atât o formă mai mare, cât și mai multe forme mici.
9. Acoperiți ciupercile cu sufleul pregătit.
10. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 15 minute.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul