Torturi

Cel mai bun tort din toate timpurile, usor si rapid de preparat, gustul este de top. Încercați această prăjitură cu banane de ciocolată rapidă, ieftină și delicioasă

 

 

Cel mai bun tort din toate timpurile, usor si rapid de preparat, gustul este de top. Încercați această prăjitură cu banane de ciocolată rapidă, ieftină și delicioasă

 

Ingrediente:

180 g făină,

1 linguriță praf de copt,

1 linguriță bicarbonat de sodiu,

180 g zahăr granulat,

150 g ulei,

1/2 linguriță sare,

2 ouă,

160 ml lapte,

200 g banane,

1 linguriță extract de vanilie.

Cremă :

200 ml smântână neutră,

20 g zahăr pudră,

50 g ciocolată neagră și încă

50 ml smântână neutră.

Glazură:

120 ml smantana neutra,

100 g ciocolata neagra,

15 g unt nesarat.

Pentru acest tort ai nevoie de o tava de 25,4 x 25,4 cm, si poti folosi si dimensiuni similare 24/25/26 cm.

 

Mod de preparare:

Intr-un castron adanc, piurezi bananele cu o furculita, ca un piure, apoi spargi cele doua oua in bol, care ar fi trebuit sa fie in prealabil la temperatura camerei.

Amestecați ingredientele cu un tel de sârmă, apoi adăugați zahărul și extractul de vanilie, iar când totul este combinat, începeți să turnați treptat laptele într-un jet subțire în timp ce amestecați continuu.

Adăugați uleiul, sarea și amestecați ingredientele într-un amestec fin și uniform.

Printr-o sită se adaugă de mai multe ori făina cernută, amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Combinați amestecul într-un amestec omogen, puțin mai gros decât aluatul de clătite.

Se unge tava de copt sau se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna in ea intregul amestec. Nivelați, apoi scuturați tava de pe suprafața de lucru pentru a elibera orice bule.

Coacem in cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 30-35 de minute. După copt, verificați tortul cu o scobitoare pentru a vedea dacă este fiert.

Daca scobitoarea ramane uscata, scoatem prajitura din cuptor si lasam sa se raceasca. Prăjitura ar trebui să capete o culoare galben-aurie. Intre timp pregatim crema.

La microunde sau la abur, topim ciocolata cu 50 ml de crema neutra.

Într-un castron adânc, amestecați smântâna groasă rămasă cu zahărul pudră până se formează vârfuri tari, apoi turnați ciocolata topită și combinați totul cu un mixer într-o cremă netedă.

Cand pandispansul s-a racit, intoarceti-l cu capul in jos, intindeti umplutura peste tot si netezeste-l bine.

Pentru a ușura nivelarea, puteți pune crema într-o pungă și o întindeți în fâșii până se epuizează complet.

Aplatizați tortul, asigurându-vă că marginile sunt bine aplatizate, apoi puneți-l la frigider să se răcească, aproximativ 1-2 ore.

După ce a trecut timpul, pregătiți glazura de ciocolată topind untul, ciocolata și smântâna la abur, apoi turnați peste prăjitură (nu lăsați să fie prea fierbinte).

Puneți tortul la frigider până când ciocolata se întărește, apoi serviți cu prăjitura tăiată cubulețe și o ceașcă de cafea.

Pofta buna!

 

Sursa