Ingrediente:
Blatul negru:
- 5 ouă medii
- 5 linguri de zahar,
- 2,5 linguri de faina,
- 2,5 linguri de gris,
- 200 g de nuca tocata,
- 80 g de ciocolata rasa,
- 1 plic de zahar vanilat,
- 1 lingurita de praf de copt (3 g)
Blatul galben:
- 5 ouă medii,
- 5 linguri de zahăr,
- 2,5 linguri de făină,
- 2,5 linguri de gris,
- 1 plic de zahăr vanilat,
- ½ linguriță de praf de copt (1,5 g).
Sirop:
- 600 g. zahăr
- 800 ml apă
- sucul unei lămâi
Gatiti doar 5 minute dupa ce incepe sa fiarba!
Mod de preparare:
Facem primul aluat – spargem 5 oua intr-un bol adanc si adaugam 5 linguri de zahar. Bateți cu mixerul timp de 8-10 minute sau după nevoie până când zahărul se dizolvă și obțineți un amestec gros, cremos.
Adaugam faina cernuta, praful de copt, grisul, vanilia si nucile macinate putin cate putin amestecand incet.
Aluatul trebuie să rămână spumos și aerisit. La final, se adauga ciocolata rasa, se amesteca si se toarna intr-o tava de marime medie unsa cu unt.
Coacem 10 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade. În acest timp, pregătiți cel de al doilea blat.
Se prepară aproape în același mod ca primul, cu excepția faptului că nu se adaugă nuci și ciocolată în acest aluat.
După 10 minute, scoateți primul strat din cuptor și turnați uniform stratul galben deasupra.
Reduceți temperatura la 175 de grade și coaceți încă 25-30 de minute. În acest timp, incepeti sa fierbeți siropul.
Scoateți tortul finit din cuptor și lăsați deoparte. Tăiați cubulețe cu un cuțit ascuțit.
Turnați siropul fierbinte peste prăjitura fierbinte! Se lasa sa se raceasca si se serveste.
Pofta buna!