Ingrediente:
8 oua,
8 linguri de zahar,
8 linguri de faina,
4 linguri de ulei ,
2 linguri de cacao ,
razatura de lamaie.
Prima crema a fost de cremsnit dr oetqer….se face urmand instructiunile de pe plic… a doua crema a fost de vanilie dr oetqer plus bucati de ananas din compot.
Ca sa se distinga blatul de crema , faceti o crema de ciocolata si faceti checul alb cu crema de ciocolata si checul negru cu crema alba de vanile….lamaie….cremsnit….cum doriti !
Facem si un sirop din 200 grame zahar ,500 ml apa si esenta rom…..acum am folosit si putinul sirop de ananas…..eu cand sunt in criza de timp nu mai fierb siropul….trebuie sa astept sa se raceasca si nu am timp mereu. Doar se topeste zaharul amestecand.
Pentru ornat avem nevoie de frisca lichida si ciocolata amaruie pe care o topim si o diluam cu ulei …. pentru luciu si pentru a o subtia.
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri , mixam galbenusurile cu 4 linguri cu zahar pana obtinem o pasta si se topeste zaharul dupa care adaugam tot uleiul si omogenizam. Separat batem albusurile, la inceput fara zahar, cu viteza maxima la mixer, pana se face spuma tare, dupa care adaugam celelalte 4 linguri cu zahar si continuam mixarea pana se intareste (daca intoarcem castronul nu cade albusul ).Impartim compozitia in doua castroane , in primul castron punem 5 linguri de faina si razatura de lamaie si amestecam cu miscari circulare pana incorporam toata faina, iar in al doilea castron adaugam cele 3 linguri de faina amestecata cu 2 linguri de cacao…procedam la fel amestecand pana se incorporeaza toata faina. punem fiecare compozitie in tava ei de chec in care am pus hartie de copt si le bagam la cuptor.
Dupa ce s-au copt facem testul cu scobitoarea sau o lama de cutit subtire, le scoatem de la cuptor si lasam sa se raceasca.
Pregatim intre timp cremele.
Scoatem checurile din forme si incepem procesul de creatie.
In tavile de chec punem folie alimentara si folie de aluminiu, si incepem asamblarea tortului. Taiem checurile in trei parti egale si punem :
1-chec alb ->crema ->chec negru->crema->chec alb
2-chec negru->crema->chec alb-> crema-> chec negru
Dupa ce ati terminat, acoperiti cu folie si le bagati in frigider pana a doua zi cand le ornati.
Eu am topit ciocolata la bain-marie cu ulei dupa care am adaugam doua linguri de frisca pentru o consistenta mai groasa , iar frisca lichida am mixat-o rece …. am pus si cateva bucati de ananas din compot …. ce mi-a mai ramas.
SA AVETI SPOR LA TREABA SI ….POFTA BUNAAAA !!!!!!!!!!
Sursa: prajiturile mele