Ingrediente:
pentru 6-8 porții:
- 4-5 cartofi roșii mari
- 2 linguri ulei de măsline
- sare și piper după gust
Pentru umplutură:
- 450 grame cremă de brânză la temperatura camerei
- 2 ½ căni brânză Cheddar, răzuită
- 1 cană smântână
- 1 cană ceapă verde
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 400F / 200C.
- Se taie cartofii până la nivelul celor două bețe astfel încât cartofii să rămână întregi.
- Se înmoaie cartofii în apă timp de cel puțin 15-20 de minute pentru a elimina o parte din amidon.
- Într-un castron mare, se amestecă împreună crema de brânză, 2 cani de cheddar, șuncă, smântână, și ceapa verde.
- După ce s-au uscat, se șterg cartofii și se așează într-o tigaie mare de fontă.
- Se ung cartofii cu ulei de măsline. Se presara cu sare si piper dupa gust.
- Se pune tigaia la cuptor timp de o oră, sau până când cartofii sunt gătiți și crocanți pe partea de sus.
- După finalizare, umplem tigaia cu garnitura din bacon și cheddar.
- Se presară cu restul de brânză Cheddar.
- Continua coacerea la 400F / 200C timp de 10-15 minute sau până când brânza este topită și capătă culoare.
Poftă bună.
Sursa: Krespy