Timp de preparare: 15 min
Timp de gătire: 30 min
Gata în: 45 min
Ingrediente:
– 1 pachet foi cremşnit (cremeş)
– 250 ml frişcă lichidă
Pentru crema:
– 500 ml lapte
– 4 ouă
– 4 linguri făină
– 10 linguri zahăr
– 1 plic zahăr vanilat
Pentru servit
– 150 g zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Făină cu 100 ml lapte se amestecă şi se lasă deoparte. Restul laptelui împreună cu ouăle, zahărul şi zahărul vanilat se pun pe foc amestecând continuu.
2. Când fierbe, se pune compozitia de făină cu lapte şi se continuă fierberea amestecândcontinuu. Este gata când se obţine o crema groasă. Se lasă să se răcească şi apoi se mixeazăpentru a obține o crema foarte fină.
3. În tavă de aragaz se aşează o prima foaie, se toarnăcrema care se întinde cu o spatulă sau cu un cutit cu lama groasă, apoi se toarnă frişcă bine bătută, se nivelează, se acoperă cu o altă foaie şi se da la rece de pe o zi pe altă.
4. Se taie cu un cutit foarte bine ascuțit şi se serveşte presărată cu zahăr pudra din abundență.
Pofta buna!
Sursa: Sanatatea