Vă prezentăm o rețetă rapidă de prăjitură fără coacere. Prăjitura de biscuiți cu crema fină de vanilie și glazura de ciocolată neagră este extrem de delicios. Se prepară foarte ușor, este aromată, consistentă și cu gust intens de ciocolată. Această prăjitură merită s-o preparați de sărbători, pentru că ajunge cel puțin la 16 persoane.
Ingrediente:
pentru blat
500 g | Biscuiți |
5 linguri | Fulgi de cocos |
7 linguri | Nutella |
100 g | Unt |
100 ml | Frișcă lichidă |
pentru cremă
1,2 l | Lapte |
240 g | Zahăr |
3 bucăți | Gălbenușuri de ou |
130 g | Amidon de porumb |
120 g | Unt |
1 linguriță | Esență de vanilie |
15 g | Zahăr vanilat |
1/3 linguriță | Sare |
pentru glazură
400 g | Ciocolată neagră |
250 ml | Frișcă lichidă |
Mod de preparare:
- Mărunțiți biscuiții în robotul de bucătărie sau manual. Amestecați apoi într-un bol biscuiții mărunțiți cu fulgii de cocos. Într-un bol separat mixați bine nutella cu frișca lichidă și untul moale. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă și consistentă.
- Turnați compoziția obținută peste biscuiți și amestecați bine. Puneți amestecul de biscuiți într-o tavă pătrată cu dimensiunea (24x24cm) și întindeți uniform folosind o lingură, apăsând bine.
- Preparați crema: amestecați amidonul cu 400 ml de lapte. Turnați într-o cratiță 800 ml de laptele rece, adăugați zahărul, amidonul diluat în lapte, gălbenușurile, zahărul vanilat și sarea. Amestecați și gătiți la foc mic, amestecând continuu să nu se lipească. Când compoziția s-a îngroșat luați de pe foc și lăsați la răcit.
- Într-un bol separat bateți untul până se face spumă și încorporați apoi treptat crema. Adăugați esența de vanilie și amestecați bine. Puneți crema de vanilie peste blatul de biscuiți și uniformizați folosind o spatulă.
- Preparați glazura de ciocolată: puneți în bol ciocolata mărunțită, adăugați frișca lichidă fierbinte și lăsați un minut. Apoi amestecați până se topește toată. Lăsați crema 2 minute la răcit, apoi întindeți-o peste crema de vanilie. Dați prăjitura la rece pentru minim 4 ore să se întărească bine, sau cel mai bine peste noapte.
- Savurați cu plăcere!