Vă oferim o rețetă de nota zece, foarte simplă și rapid de preparat. Veți obține niște biscuiți de casă delicioși, fini, aromați, așa cum numai mama poate să-i pregătească. Puteți să-i faceți ori de câte ori aveți poftă de ceva dulce, deoarece nu vă vor plictisi niciodată, puneți umplutura dorită și de fiecare dată veți avea diferite gusturi și arome.
Ingrediente:
– 200 g de unt
– 200 g de făină
– 6 linguri de smântână (am folosit de 25% grăsime)
– 1 lingură de zahăr pudră pentru presărat
– o priză de sare
– orice gem sau marmeladă (cu cât este mai dens, cu atât mai bine)
Mod de preparare:
1. Puneți smântâna în untul topit (puteți lăsa untul la temperatura camerei peste noapte înainte de preparare) și amestecați.
2. Adăugați făina cernută și sarea. Frământați aluatul.
3. Trebuie să obțineți un aluat care să se desprindă de mâini, dacă este necesar, mai adăugați făină până veți obține consistența dorită pentru aluat.
4. Formați o bilă strânsă și întindeți-o într-un strat cu grosimea de 5 mm. Faceți pătrățele de aproximativ 5×5 cm, puneți în mijloc puțin gem și strângeți-le sub formă de plic.
5. Așezați biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați-le la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 15 minute.
6. Scoateți biscuiții din cuptor și presărați-i cu zahăr pudră.
Poftă bună!