Aceasta va fi cu siguranță rețeta ta preferată! Aluatul, reteta pe care o prezint aici este perfecta pentru diferite produse de patiserie cu diverse umpluturi, este valabila pentru toate, dupa preferinta.
Ingrediente:
- făină 650 gr.
- zahăr 80 gr.
- drojdie uscata 7 gr. (drojdie proaspătă – 21 gr.)
- lapte cald 300 ml.
- 2 oua
- sare 5 gr.
- unt (moale) 100 gr.
- mac 500 gr. (250 gr. pentru fiecare parte de aluat)
Mod de preparare:
Mai întâi amestecam ingredientele uscate, făina cu zahărul și drojdia.
Turnam laptele caldut si ouale, amestecam aluatul cu un blender pana se omogenizeaza, puteti folosi si mainile.
După ce am amestecat bine ingredientele, adaug sare și untul moale, la temperatura camerei. Se amestecă timp de cel puțin 10 minute.
Apoi acopăr aluatul cu un prosop și îl las la loc cald timp de 1,5 ore.
Aluatul a crescut, se presară făină, se mai framanta puțin și se împarte în 2 părți egale.
Întindeți fiecare dintre părți pe o suprafață plană si incepem sa rulam într-un strat oval subțire. Am întins macul pe aluatul rezultat și dupa răsucecim formand rulada.
Tai rulada rezultata, fiecare in patru si astfel formam chiflele si dupa le asez la distanta pe o tava tapetata cu fartie de copt. Acopăr cu un prosop și las din nou la loc cald timp de 1,5 ore.
Chiflele au crescut intre timp, le ung cu un ou pe care l-am batut intr-o cana si dupa le coac in cuptorul incins la 210 grade pentru aproximativ 30 minute.
Au iesit chifle foarte moi si gustoase!
Poftă bună!