Ingrediente:
Aluat
250 g unt/margarină
200 ml iaurt
1 cană (200 ml) zahăr
1 praf sare
1 ou
600 g făină
50 g nucă de cocos
1 plic praf de copt
1 zahăr vanilat
Umplutura:
600 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie (2×40 g)
100 g nuca de cocos
4 linguri zahar
1 lingura aroma de vanilie
Decor:
zahar
pudra de cocos
Mod de preparare:
1. Pregătiți mai întâi umplutura: Puneți 500 ml lapte într-un bol, aduceți la fiert împreună cu zahărul și vanilia.
Bateți budinca în restul laptelui. Cand laptele fierbe, se ia de pe foc si se adauga budinca. Se amestecă constant, se întoarce la căldură până se îngroașă. Adăugați nuca de cocos și amestecați.
2. Pentru aluat: Se înmoaie untul la temperatura camerei, se adaugă zahărul și se bate până devine spumos cu un mixer, se adaugă zahărul vanilat, un praf de sare și 1 ou, apoi se bate împreună și la final se adaugă iaurtul.
Cand este neteda se adauga 50 g de nuca de cocos si faina, dar nu toata cantitatea ci aproximativ 500 g, si praful de copt. Când adăugați făina, amestecați aluatul cu o lingură de lemn și adăugați încet restul de făină.
Aluatul trebuie să fie moale, dar nu lipicios.
3. Împărțiți-l în două părți și întindeți două foi cu un sucitor. Se intinde aluatul pe o suprafata infainata si se presara deasupra putina faina pentru a nu se lipi.
Ar trebui să fie de 3 mm grosime, nici prea gros, nici prea subțire.
Tăiați cu un cuțit în 16 triunghiuri, sau dacă doriți rulouri mai mici, puteți tăia în 32.
4. Împărțiți umplutura de nucă de cocos în 2 părți. Faceți bile mai mici decât o nucă, apoi rulați-le în rulouri, astfel încât să încapă în triunghiuri (16 sau 32 în total), apoi înfășurați-le în rulouri.
5. Nu este nevoie să sigilați capetele pentru a preveni scurgerea umpluturii, deoarece aceasta este o umplutură diferită și nu se scurge.
Aranjați rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 15 minute, până se rumenesc ușor, apoi scoateți din cuptor.
Ar trebui să rămână albe în cea mai mare parte (dacă sunt copte pe fund și ușor rumenite deasupra, sunt gata). Se presară cu nucă de cocos și zahăr pudră cât sunt calde.
Pofta buna!