Sfaturi utile

Cereale care trebuie să mănânci dacă ai colesterolul și trigliceridele mari

 

 

Cereale care trebuie să mănânci dacă ai colesterolul și trigliceridele mari

Schimbarea alimentației este unul dintre sfaturile date de specialiști pentru a evita complicațiile majore pentru cei care au colesterolul și trigliceridele mari.
Este important să ținem cont de consumul unor alimente care ne vor ajuta să reducem colesterolul și trigliceridele, și care, în consecință, vor îmbunătăți sănătatea și vor preveni apariția altor boli.
Un simplu test de sânge poate determina dacă o persoană are colesterolul și trigliceridele mari, iar dacă da, necesită o atenție specializată pentru a evita probleme majore de sănătate.

Este important de reținut faptul că nivelul ridicat de colesterol poate duce la întărirea arterelor, afecțiune numită și ateroscleroză, deoarece grăsimile și alte substanțe se acumulează pe pereții arterelor.

Dacă o persoană are trigliceride mai mari decât cele normale, acest lucru poate duce la riscuri de boli de inimă, accident vascular cerebral și alte probleme care îi afectează arterele.

Nivelurile normale sunt mai mici de 150 mg/dL. Limită ridicată: 150 până la 199 mg/dL. Ridicat: 200 până la 499 mg/dL. Foarte mare: 500 mg/dL sau mai mare.

Sfatul experților pentru a reduce colesterolul ridicat într-o lună

Din acest motiv, specialiștii sfătuiesc că, dacă o persoană are colesterolul și trigliceridele mari, trebuie luate măsuri de îngrijire care să o ajute să le țină sub control și să evite riscurile ulterioare.

Primul lucru de făcut este să eliminați grăsimile rele care se găsesc în unele produse, cum ar fi alimentele preambalate care sunt făcute cu uleiuri și grăsimi de foarte slabă calitate și care sunt adesea gătite la temperaturi ridicate.

La fel, consumul de carne grasă, margarină și unt ar trebui oprit. Deși margarina este un produs de origine vegetală, datorită prelucrării devine un aliment foarte nesănătos și bogat în grăsimi trans, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică.

O altă recomandare este să evitați produsele de patiserie deoarece conțin cantități mari de grăsimi trans, pe lângă alte ingrediente precum făina și zaharurile rafinate. De asemenea, este important să aveți grijă la consumul de cârnați, în special la cei cu conținut ridicat de grăsimi.

Băuturile răcoritoare, apa aromatizată, ceaiul, apa de fructe, sucuri, băuturile pentru sport, precum și toate băuturile alcoolice (bere, vin, tequila, rom etc.) ar trebui, de asemenea, limitate.

Leguminoase

Fasolea, lintea și năutul oferă beneficii pentru sănătatea organismului. 
Este important să ținem cont de consumul unor alimente care ne vor ajuta să reducem colesterolul și trigliceridele, și care, în consecință, vor îmbunătăți sănătatea și vor preveni apariția altor boli.

De exemplu, este recomandat să consumați o mulțime de fibre solubile găsite în produse precum cerealele din cereale integrale, cum ar fi ovăzul și tărâțele de ovăz.

Cerealele integrale sunt bune pentru pierderea în greutate și hipertensiune arterială conform studiilor.

Este recomandat să consumați o mulțime de fibre solubile care se găsesc în produse precum cerealele integrale, cum ar fi ovăzul și tărâțele de ovăz.
În acest caz, cerealele integrale joacă un rol foarte important în reducerea nivelului de trigliceride, spre deosebire de toate cele care sunt rafinate, printre cerealele integrale se numără grâul, orezul, ovăzul, meiul, quinoa și hrișca.

De asemenea, specialiștii subliniază necesitatea de a consuma multe fructe și legume, deoarece acestea pot crește substanțele numite stanoli sau steroli vegetali, care funcționează ca fibre solubile care reduc colesterolul din alimentația ta. Acestea includ mere, banane, portocale, pere și prune.

Este important să aveți o alimentație echilibrată pentru a avea grijă de artere.

În plus, există leguminoase precum fasolea, lintea, năutul, fasolea neagră, fasolea roșie, pește bogat în acizi grași omega-3 care ajută la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL). De asemenea, vă pot proteja inima de cheaguri de sânge și inflamație și vă pot reduce riscul de atac de cord.

Medicii au subliniat, de asemenea, că este necesar să se limiteze aportul de sare, care, deși nu va scădea colesterolul, poate reduce riscul de boli de inimă prin scăderea tensiunii arteriale.

A avea o alimentație adecvată poate regla profilul lipidic al organismului, îmbunătățind astfel starea de sănătate și reducând incidența patologiilor cronice și complexe.

Trigliceride Mărite: Cauze, Simptome și Suplimente Naturale

 Sursa