Checuri

Chec aperitiv din kaizer, cu măsline și cașcaval – O rețetă de-a dreptul genială!

 

 

Chec aperitiv din kaizer, cu măsline și cașcaval – O rețetă de-a dreptul genială!

 

Checul aperitiv este o idee geniala pentru momentele cand ai musafiri dar nu ai foarte mult timp sa pregatesti ceva bun. De asemenea, poate fi consumat si la micul dejun pentru ca este satios și foarte gustos.

Am pregatit aici, special pentru voi una dintre cele mai bune retete de chec aperitiv din cate am incercat pana acum. Este o reteta perfecta, pe care v-o recomand cu mare drag, iar daca o faceti pentru prima data, va rog sa respectati cantitatile pe care le-am indicat mai jos.

 

Ingrediente:

200 g piept porc afumat (kaizer),

100 g rosii uscate
50 g masline verzi (optional),

50 g parmezan
50 g cascaval tare,

220 g de faina
250 g iaurt, 2 oua,

2 lingurite praf de copt
1 lingurita unt,

ulei,

mix de ardei,

sare

 

Mod de preparare:

Stiu ca pentru multi dintre voi „chec aperitiv” suna a ceva complicat si destuld e greu de realizat. In realitate, reteta este foarte simpla.

Se taie carnea si se prajeste putin. Se mixeaza iaurtul cu ouale. Se adauga faina si praful de copt. Se mixeaza continuu. Se adauga carnea prajita, bucatile de ardei. Se da cascavalul prin razatoare si se adauga in aluat.

Maslinele si rosiile se taie si se adauga in aluat. Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca bine. Aluatul se toarna in tava unsa cu unt si se coace 40 minute la temperatura de 180 grade. Cu 3-4 minute inainte de a-l scoate definitiv din cuptor, se presara parmezan si se pune iar la cuptor pentru a se rumeni putin.

 

Pofta buna!

 

Sursă