Ingrediente:
- 1 ou
- 50 g unt
- Vanilie
- 480 g făină
- 250 ml lapte
- 80 g lapte condensat
- Jumătate linguriță sare
- 30 g zahăr (sau mai mult, după gust)
- 18 g drojdie proaspătă (sau 6 g drojdie uscată)
Mod de preparare:
Turnăm laptele cald într-un bol. Adăugăm zahărul, drojdia și amestecăm bine. Adăugăm oul, vanilia, laptele condensat, sare și amestecăm din nou.
Treptat încorporăm și făina cernută, frământând un aluat omogen. Adăugăm untul moale și mixăm până obținem un aluat moale, nelipicios și neted.
Transferăm aluatul într-un bol curat unsă cu unt. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la loc cald la dospit până își dublează volumul inițial.
După dospire transferăm aluatul pe suprafața de lucru, împărțim în două și întindem cu mâna într-un dreptunghi. Rulăm strâns și tăiem în bucăți. Transferăm într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Întindem și aluatul rămas, presărăm deasupra zahăr amestecat cu scorțișoară și rulăm strâns. Tăiem în bucăți și transferăm în tavă.
Acoperim tăvile cu folie și lăsăm la dospit până rulourile își dublează volumul. Ungem cu ou amestecat cu un pic de lapte. Dăm tăvile la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 minute.
După coacere se pot unge cu unt sau unt amestecat cu lapte condensat.
Pofta buna!